Home > Internet Providers

Internet Providers

Als het over de internet providers in ons land gaat is er aan keus geen gebrek. Naast bekende grootmachten zoals CanalDigitaal, Concepts, KPN, Lijbrandt, Scarlet, Tele2, Telfort, Online, UPC, Vodafone, XMS, XS4ALL, Ziggo en Fiber Nederland zijn er nog een tiental kleine en vooral ook lokale partijen te vinden. Deze kun je vaak vinden op de vele vergelijkingssites die het internet rijk is. Zo zie je welke internet providers je kunt kiezen en welke tarieven ze hanteren.

Snelheid internet providers

Natuurlijk willen we met zijn allen zo snel als mogelijk kunnen internet. Storingen frustreren ons logischerwijs en ook een trage internetverbinding is voor veel mensen een frustratie en een doorn in het oog. In de grote steden kunnen consumenten vaak een beroep doen op de snelle netwerken, maar op het platteland hebben consumenten daarentegen vaak nog te maken met trage internetverbindingen. Ook dit valt te verklaren. Het kost telecomaanbieders vaak vele miljoenen om een snelle internetverbinding aan te leggen.

Om deze reden hebben veel mensen nog niet de bevoorrechte positie om gebruik te mogen maken van glasvezel. De uitrol van het glasvezel netwerk in Nederland verloopt gestaag en naar verwachting zal een gros van de Nederlanders over een tiental jaar hier wel gebruik van kunnen maken, maar op dit moment kun je als je een internet provider zoekt en een abonnement wilt afsluiten vaak nog niet gebruik maken van de optie glasvezelabonnement.

Wanneer je lang moet wachten is dat wellicht teleurstellend, want glasvezel is natuurlijk razendsnel en als je graag snel wilt kunnen internetten zul je vaak nog enige tijd geduld moeten hebben alvorens ook jij gebruik kunt maken van glasvezel. Tot die tijd moet je bij één van de internet providers een abonnement afsluiten die bij je wensen past. Internet via bijvoorbeeld de kabel is ook mogelijk. Dit kun je afsluiten bij aanbieders zoals UPC en Ziggo.

Internet Providers