Home > Glasvezel aanbieders

Glasvezel aanbieders

Glasvezel is upcoming in Nederland. Hoewel nog niet iedereen gebruik kan maken van glasvezel geven veel Nederlanders aan dat ze graag zouden kiezen voor een glasvezelabonnement als ze de mogelijkheid zouden hebben. Op dit moment is KPN de grootste aanbieder van glasvezel aanbieders. Er zijn ook kleinere aanbieders die glasveel aanbieden. Dit zijn Concepts, XMS, Lijbrandt (alle drie straks onderdeel van Telfort), Helden van nu en OnsBrabantNet. Naast KPN zijn er ook steeds meer grotere spelers actief. Dit zijn bedrijven als Scarlet, Telfort en Vodafone. Er zijn ook bedrijven die hun kabelnetwerk gaan verglazen. Caiway en KabelNoord hebben aangegeven dit te gaan doen.

Welke glasvezel aanbieders zijn er?

Wellicht denk je: waar blijven UPC en Ziggo? Deze twee bedrijven hebben geen plannen om zich op de glasvezelmarkt te begeven. Deze zullen we dus voorlopig niet gaan zien tussen de andere glasvezel aanbieders. UPC en Ziggo geven aan dat een deel van het netwerk al glasvezel is, maar dat het laatste stukje kabel tot aan het huis van de consument nog niet van glasvezel is. Voorts stellen ze dat ze nog niet de maximale snelheid hebben gehaald uit de kabelnetwerken die ze aanbieden. UPC en Ziggo stellen dat het netwerk nog worden versneld, omdat er nog genoeg technologische verbeteringen in het vat zitten als het om kabelnetwerken gaat.

Het grote voordeel van glasvezel is natuurlijk dat je razendsnel internet hebt. Vaak wel een tiental keer sneller dan je huidige internetverbinding. Ideaal als je veel films wilt downloaden. Deze kun je dan binnen een paar minuten binnenhalen. Wellicht heb je na enig onderzoek echter kunnen constateren dan nog maar weinig mensen gebruik kunnen maken van glasvezel. De uitrol van glasvezel is in Nederland in volle gang, maar het gaat naar verwachting nog vele jaren duren voordat iedereen hier gebruik van kan maken. Tot die tijd zul je het dus moeten doen met iets trager internet.

Glasvezel aanbieders