Home > Alles in een informatie > Zorgverzekeringen: Vergelijk en stap ieder jaar over!

Zorgverzekeringen: Vergelijk en stap ieder jaar over!

Je kent het wel, het is weer het einde van het jaar en grote advertentie-campagnes met acties zie je elk reclameblok weer terug komen. Maar moet je eigenlijk wel overstappen? En wat is nou eigenlijk de beste zorgverzekering keuze voor jou?

In deze blog nemen we je mee in de wereld van zorgverzekeringen zodat je weet waar je op kunt letten.

De basisverzekering is overal gelijk

Zorgverzekering vergelijkenHet is je vast bekend; iedere Nederlander, is wettelijk verplicht om een basisverzekering te hebben. Om te iedereen en alles gelijk is, bepaalt de overheid wat er precies verzekerd wordt vanuit deze zogenaamde basisverzekering. De dekking van de basisverzekering is dus bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Vergelijk de zorgverzekeringen, maar weet: de basisverzekering is overal hetzelfde.

Er zijn echter genoeg zaken waarop je wél zou kunnen vergelijken:

2. Speel met je eigen risico en krijg korting op je premie

In Nederland heeft iedereen boven de 18 jaar ene verplicht eigen risico. Dit jaar (2019) is dat € 385, per jaar. Hier kun je echter ook mee spelen: je kunt ook je eigen risico met maximaal € 500,- te verhogen. En je raad het al: een hoger eigen risico, betekent vaak een lagere maandelijkse premie.

Voorzie je dus zeer geringe zorgkosten? Dan is het verhogen van je eigen risico misschien wel de moeite waard. Is dit niet het geval? Dan kan het niet uit om je eigen risico te verhogen.

Houd er rekening mee: De korting is niet overal hetzelfde: dit wil best nog wel eens variëren. Bij de ene zorgverzekeraar ontvang je meer korting dan bij de ander

3. Het loont zeker om aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken

Vanaf de aanvullende zorgverzekeringen is het echt wel nodig om te vergelijken! Heeft je kind bijvoorbeeld beugel nodig? Of wil je binnenkort een bezoekje brengen aan de fysiotherapeut? Overweeg dan een aanvullende verzekering af te sluiten.

Voorbeelden van mogelijke zaken in aanvullende verzekeringen:

  • Orthodontie
  • Fysiotherapie
  • Alternatieve geneeswijzen
  • Brillen en lenzen
  • Hoortoestellen
  • Reisvaccinaties

De prijzen van aanvullende verzekering variëren behoorlijk. Vergelijken loont dus écht!

4. Service

Service is iets waar niet iedereen altijd bij stil staat. Maar toch is het van levensbelang: Een slechte service is iets wat namelijk behoorlijk lang blijft hangen en bij iedereen het bloed onder de nagels vandaan haalt.

Vraag je dus af of jij bijvoorbeeld te allen tijden geholpen worden met jouw vraag en je ’s avonds ook kunt bellen, appen of een bericht kunt sturen via facebook messenger. Óf is reageren na het weekend voor jou, goed genoeg.

Zorgverzekeraars hebben een verschillend service level. Een kleine tip van ons: Een hoger service level zorgt vaak voor een stuk minder frustratie wanneer je op zoek bent naar informatie of hulp.

Vergelijk de zorgverzekering ook in 2019

Ieder jaar adviseren wij mensen om op z’n minst de huidige zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeringen. Vergeet dus niet om ook je zorgverzekeringen te vergelijken eind 2019!

Misschien zit je goed, misschien ook niet. Even vergelijken kost niets en is best makkelijk!