Home > Alles in een informatie > Zakelijk internet voor op kantoor

Zakelijk internet voor op kantoor

Iedereen weet het inmiddels wel: we zijn afhankelijk geworden van internet. Dit merken we zowel in ons privéleven als in ons zakelijk leven. Vooral op kantoor zijn we afhankelijk geworden van een (stabiele) internetverbinding. In bijna iedere kantoorruimte wordt er wel gedeeltelijk of volledig in de cloud gewerkt. Biedt dit voordelen? Jazeker. Maar biedt dit ook nadelen? Helaas wel. Meer hierover in de rest van deze blog.

Stabiele internetverbinding

Een groot nadeel is dat je niet kunt werken als de internetverbinding uitvalt of als de verbinding instabiel is. Op kantoor wordt een internetverbinding meestal flink belast. Het is daarom verstandig om een hoge internetsnelheid af te nemen bij een zakelijke provider. Hierdoor wordt de verbinding stabieler. Daarnaast kunnen je werknemers veel efficiënter werken en stijgt de productiviteit. Kies aan de hand van het aantal actieve internetgebruikers een goed internetpakket voor jouw kantoorruimte. Zorg ervoor dat je nooit bespaart op een internetverbinding. Dit kost je meestal uiteindelijk juist meer tijd en geld. Wil je bijvoorbeeld een kantoorruimte huren in Amstelveen of een kantoorruimte in Amsterdam? Kijk dan eerst even welke internet mogelijkheden er zijn.

Meerdere internetproviders op kantoor

Het komt wel eens voor dat een internetverbinding wegvalt. Dit is soms onmacht, maar meestal zijn er wel een aantal mogelijke oorzaken aan te wijzen. Eén van de oorzaken is bijvoorbeeld slechte kabelmanagement. Een andere reden is een te lage internetsnelheid. Daarnaast kan het ook mogelijk zijn dat je te ver zit van de draadloze router of repeaters. Probeer dan je werkplek aan te sluiten aan een internetkabel. Helaas is er altijd wel eens sprake van onmacht. In dit geval zou het goed zijn om een back-up internetverbinding te hebben bij een andere provider. Voor bedrijven die volledig afhankelijk zijn van een internetverbinding is het afsluiten van een back-up internetabonnement een goede optie.

Tot slot

Internet op kantoor is belangrijk. Vergelijk daarom meerdere aanbieders op basis van jouw wensen en eisen. Heb je hulp nodig? Schakel dan een expert in. In veel kantoorruimtes is veel optimalisatie mogelijk van het netwerk, zonder dat dit veel hoeft te kosten.