Home > Xs4all > XS4ALL lost FritzBox problemen op

XS4ALL lost FritzBox problemen op

XS4ALL lost FritzBox problemen op

Xs4all gaat de komende dagen de FritzBox-modems van klanten automatisch voorzien van de nieuwere firmware. De Provider heeft dit zojuist bevestigd nadat eerder bekend werd  gemaakt dat veel van deze modems kwetsbaar waren voor misbruik.

Volgens Xs4all hoeven klanten met een kwetsbare FritzBox-modem zelf geen actie te ondernemen. De update zal ‘de komende weken’ automatisch worden uitgevoerd op de bij de provider aangemelde FritzBox-modems. Xs4all stelt dat alle instellingen bewaard blijven en dat klanten hun modem na de update gewoon nog zelf kunnen beheren.

Eerder al riep de provider klanten op de update te installeren. Diverse gebruikers zullen dat in de tussentijd hebben gedaan. Voor deze groep, en voor klanten die de update liever uitvoeren op een zelf gekozen tijdstip, heeft Xs4all een manier om een modem uit te sluiten van de automatische updateprocedure.

Begin deze maand werd bekend dat klanten van Xs4all het slachtoffer zijn geworden van een probleem met de FritzBox-routers die de provider gebruikt. Kwaadwillenden konden achter het wachtwoord van de router komen en onder andere dure telefoonnummers bellen, waardoor klanten torenhoge rekeningen kregen. Overigens geldt het probleem voor alle gebruikers van de desbetreffende routers, niet alleen de klanten van Xs4all.

Bron: Tweakers.net

Xs4all gaat de komende dagen de FritzBox-modems van klanten automatisch voorzien van de nieuwere firmware. De Provider heeft dit zojuist bevestigd nadat eerder bekend werd  gemaakt dat veel van deze modems kwetsbaar waren voor misbruik. Volgens Xs4all hoeven klanten met een kwetsbare FritzBox-modem zelf geen actie te ondernemen. De update zal 'de komende weken' automatisch worden uitgevoerd op de bij de provider aangemelde FritzBox-modems. Xs4all stelt dat alle instellingen bewaard blijven en dat klanten hun modem na de update gewoon nog zelf kunnen beheren. Eerder al riep de provider klanten op de update te installeren. Diverse gebruikers zullen dat in…

Review Samenvatting

Gebruikers Rating: 4 ( 1 Stemmen)
0