Home > Geen categorie > Wat voor voordelen heeft een smart portofoon?

Wat voor voordelen heeft een smart portofoon?

Een smart portofoon biedt enorm veel voordelen, voordelen die in dit artikel worden aangegeven. Maar wat is een smart portofoon? Een smart Portofoon is een combinatie van een telefoon, tablet, portofoon en GPS-tracking. Deze smart Portofoon is vergunningvrij en werkt op een abonnement. Ieder toestel heeft zo zijn eigen voordelen en kenmerken.  

 

Netwerk en communicatie

Als je beschikt over een goed wifinetwerk of simkaart met data heb je landelijk bereik. Het ligt natuurlijk ook aan je provider, maar gemiddeld is het bereik alsnog 98%. Ben je altijd binnen het bereik van een wifinetwerk? Dan is het geeneens nodig om een simkaart aan te schaffen. Door het wifinetwerk zal je smart portofoon verbonden zijn met je eigen Virtual Trunk netwerk. Met de smart portofoon kan je gemakkelijk tekstberichten versturen. Tevens wordt alle communicatie verstuurd over een beveiligd gsm-netwerk, dat betekent dat al je gesprekken extra gecodeerd en veilig zullen zijn. Virtual Trunk is een van de beste netwerken, niets is zo snel en efficiënt. Het is het grootste commerciële (portofoon)netwerk wereldwijd. Binnen dit netwerk kan je persoonlijk contact opnemen met je contactpersonen zonder dat anderen dit gesprek kunnen volgen.

 

Het toestel

Er is een groot en divers aanbod in portofoon toestellen. Van traditionele portofoons met een eenvoudig design tot aan de smart portofoon die waterdicht is en video’s kan maken. Een groot voordeel van de smart portofoon is het video streamen. Als er calamiteiten zich voordoen kan er direct worden meegekeken vanaf een andere locatie. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de meldkamer een duidelijk beeld geven van de situatie. Het bekende ‘facetimen’ oftewel beeldbellen, is ook mogelijk. De smart portofoons beschikken over een GPS-tracking en een alarmfunctie. Bij het indrukken van de rode knop op de correcte manier gaat er een alarmmelding af.

Mogelijkheden smart portofoons

De smart portofoons beschikken over verschillende mogelijkheden. De portofoon is naar ieder zijn of haar wens in te richten. De smart portofoons werken met Android en iOS, je kan de portofoon dus ook gebruiken als normale mobiele telefoon.  

Je kan met een lokale simkaart overal ter wereld gebruik maken van je smart portofoon. Omdat je gebruik maakt van een 3G of 4G simkaart is de portofoon licentievrij. Met dit toestel maak je geen gebruik van radiofrequentie, dus in Nederland maar ook in de rest van de wereld is de portofoon vergunningvrij. Het toestel is uitstekend beveiligd, de communicatie is versleuteld en wordt beveiligd door een encryptie. Er kan eventueel extra encryptie worden toegepast, dit is bijvoorbeeld van belang bij een beveiligingsbedrijfs of bij de defensie. Genoeg redenen voor het aanschaffen van een smart portofoon!