Home > Geen categorie > Verhuizing, wat te doen met je internet en telefoon?

Verhuizing, wat te doen met je internet en telefoon?

 

Als je gaat verhuizen moet je natuurlijk ook denken aan het verhuizen van je internet,telefonie en tv. Je kan het meeverhuizen maar ook overstappen naar een nieuwe provider. Het is van belang dat je ruim van tevoren hierover gaat nadenken, dit moet je doen omdat je eerst het een en ander moet gaan checken. Veel mensen vergeten het verhuizen van internet en telefonie. Laat niks aan je voorbij gaan en regel alles voor je verhuizing. Hieronder worden alvast voor jou een aantal tips beschreven.

 

De beschikbaarheid van je provider

Ruim voor je verhuisdatum moet je je beschikbaarheid gaan checken van je provider. Het kan namelijk voorkomen dat je je huidige abonnement op telefonie of internet niet mee kan nemen naar je nieuwe adres. Op internet zijn er diverse postcodechecks te vinden. Als je je huidige abonnement wel mee kan nemen, moet je dit tevens op tijd laten weten aan je provider zodat zij het op het juiste moment kunnen overzetten. Het kan zijn dat hier kosten aan worden verbonden door je provider. Omdat je je hier toch al in verdiept kan dit wel een mooi moment zijn om te kijken of je abonnement nog voldoet aan je wensen. Misschien kan het namelijk wel goedkoper of kan je in aanmerking komen voor een snellere internetverbinding.

 

Verhuizen van je telefonie

Je wilt waarschijnlijk je eigen telefoonnummer behouden na de verhuizing. Als je toch besluit te switchen naar een andere provider, omdat je niet tevreden bent of omdat de provider niet mee kan verhuizen naar je nieuwe adres, dien je nummerbehoud aan te vragen. Je nieuwe provider gaat dan samenwerken met je oude provider om zo het overzetten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vervolgens zit jij lekker in je nieuwe huis of appartement met je oude vertrouwde telefoonnummer.

 

Contract en opzeggen

Denk goed na over je contract wat je nu hebt lopen of wat je eventueel moet gaan opzeggen. Veel van de contracten betreft telefonie, internet en televisie duren ongeveer 1 jaar. Na dit jaar kan je je contract opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Als je toevallig tegelijk gaat verhuizen kan je je oude abonnement opzeggen en een nieuw contract aangaan bij een andere provider. Als je huidige contract nog niet is afgelopen en je gaat al wel verhuizen moet de provider natuurlijk ook aanwezig zijn op je nieuwe adres. Als dit niet het geval is kan je contact op nemen met je provider en aangeven dat je verhuisd bent en dat je je contract vroegtijdig wilt stopzetten. Vaak moet je wel kunnen aantonen aan je provider dat je ook daadwerkelijk bent verhuisd, dit kan door bijvoorbeeld een kopie te sturen van je koopakte of huurcontract.