Home > Scarlet > Scarlet Fritz!Box problemen lijken klein

Scarlet Fritz!Box problemen lijken klein

Scarlet Fritz!Box problemen lijken klein

Eigenlijk zijn de problemen bij Scarlet klein. Klanten met een Fritz!Box modem (rood/grijze modems) hebben de mogelijkheid tot Remote Acces. Dit houdt in dat u van buiten af toegang heeft tot uw modem om bijv. gebruik te maken van de “Fritz!Box Fon App” of om Scarlet mee te laten kijken in uw modem wanneer u klantenservice belt voor technische ondersteuning.

Om hier gebruik van te kunnen maken, heeft degene die mee wil kijken uw IP-adres nodig maar ook uw inloggegevens. Wanneer iemand anders dan u of Scarlet deze gegevens heeft, kan diegene ook inloggen op uw modem.

Eenmaal ingelogd kan degene die ongewenst toegang heeft tot uw modem, via uw modem gesprekken voeren. Mogelijk worden er zodoende ook onterecht gesprekken in rekening gebracht.

Het is daarom van belang dat u de Remote Acces uitzet. Wil u hier toch gebruik van blijven maken, raden wij u aan met regelmaat uw wachtwoord te wijzigingen en een wachtwoord te kiezen dat aan een aantal eisen voldoet: gebruik altijd kleine letters, hoofdletters, cijfers en leestekens en kies voor een lang wachtwoord.

Bron: Scarlet