Home > Geen categorie > Portofoon voor hulpdiensten.

Portofoon voor hulpdiensten.

Werk je bijvoorbeeld bij de politie of een andere hulpdienst waarbij bereikbaarheid en betrouwbaarheid van je toestel erg belangrijk is? Een portofoon is het ideale toestel in de hulpdiensten wereld. De beste opties worden verder toegelicht om jou te helpen bij het kiezen van de juiste en portofoon.

De portofoon voor beveiligers

Als beveiliger heb je veel verantwoordelijkheid en je wilt dan ook je beste beentje voortzetten en goed werk afleveren. Er zijn diverse portofoons die speciaal gericht zijn op beveiliging, zodat je het maximale uit je werk kan halen. Er zijn verschillende bekende merken zoals Tytera, Zastone, BFDX, Motorola en Pixing. Laat je vooraf goed informeren over het soort portofoon wat bij jouw organisatie en baan past, denk aan alle mogelijkheden die jij wilt gebruiken en waarom. Ook worden er diverse cursussen aangeboden, zodat jouw organisatie bewust is van de functies van de portofoon en hoe deze moeten worden gebruikt.

 

De geschikte portofoon voor de politie

De Motorola portofoon is speciaal ingericht voor het gebruik in gevaarlijke situaties. Dit model heeft diverse testen moeten doorstaan. We hebben het hier over het Motorola XT460 model. Het is een militair model met een bereik van maar liefst 9 kilometer en een VOX functie. Het model kenmerkt zich door het eenvoudige uiterlijk en de kleine display. Het toestel is gemaakt van harde polycarbonaat, wat ervoor zorgt dat deze portofoon een aardige stoot kan weerstaan. De batterij van de Motorola kan maar liefst 20 uren mee. Deze portofoon is daarom erg geschikt voor de politie.

 

De ideale portofoon voor in de luchtvaart

Communicatie in de luchtvaart is simpelweg onmisbaar. Het is dan ook van belang dat er in de lucht gebruik wordt gemaakt van betrouwbare portofoons met een hoge kwaliteit. Er zijn verschillende modellen voor in de luchtvaart, allen uiteraard met een hoogwaardige kwaliteit. Zorg ervoor dat je een portofoon met veel zorgvuldigheid uitzoekt. Een aantal bekende en goede merken zijn de Zaston, Wouxun en Yaesu. Deze modellen beschikken uiteraard over een uitgebreide navigatie en GPS functies. De transceiver van de Icom IC-A25NE waar deze portofoon over beschikt zal elke afwijking van je koers weergeven. Ook kan je eenvoudig je koers aanpassen.