Home > Alles in een informatie > Omzetstijging van 15 procent verwacht bij Huawei

Omzetstijging van 15 procent verwacht bij Huawei

Enkele jaren geleden had nog nooit iemand gehoord van de naam Huawei, gekscherend werd er ook wel gezegd Hu-a-wie? Maar dat is vandaag de dag wel anders. Het Chinese bedrijf heeft naam en faam gemaakt in Europa maar ook in de rest van de wereld. De smartphones die de fabrikant ontwikkeld en produceert worden telkens enorm goed ontvangen en de verkoopcijfers verbazen vriend en vijand.

Het begon bij Huawei allemaal met de Ascend P6. Dit toestel heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf in Europa en in de Verenigde Staten voet aan de grond kreeg. De smartphone is ongelooflijk slank en het heeft krachtige specificaties en dat allemaal voor een redelijk betaalbare prijs. In 2014 heeft Huawei de opvolger van de Ascend P6 gepresenteerd en ook dit toestel werd wederom goed opgepakt in de wereld. In Nederland is Huawei vanuit het niets ineens in de top drie van best verkopende smartphones terecht gekomen en dat zegt al genoeg over de smartphones die de fabrikant ontwikkeld en produceert.

De Huawei Ascend P7 is de opvolger van de Ascend P6. Alles aan het toestel is sterk verbeterd alleen het design deed iedereen wederom denken aan een iPhone. De high-end smartphone van Huawei wordt niet voor niets de iPhone-kloon genoemd. Het zal het bedrijf een worst zijn want de smartphones verkopen als warme broodjes en daar gaat het in principe om. Zoals ze ook wel zeggen beter goed gejat, als slecht bedacht.

Door de uitstekende verkoopcijfers verwacht het Chinese bedrijf een flinke omzetstijging voor het jaar 2014. De omzet zal in het jaar 2014 stijgen met ongeveer 15 procent tot 46 miljard dollar. Dit is exact de lijn die het bedrijf enkele jaren geleden voor ogen had. De groei zal de aankomende jaren waarschijnlijk alleen maar doorzetten want er komen nog heel veel mooie producten van Huawei op de markt. Ondanks de omzetstijging heeft Huawei niet de doelstelling van 80 miljoen verscheepte smartphones behaald. Er werden ‘slechts’ 75 miljoen Huawei smartphones verscheept. Huawei is nog steeds groter dan de concurrent Xiaomi, maar de concurrent groeit op dit moment harder dan Huawei.

Deze informatie is afkomstig van de website: http://www.huaweiascendp8.nl/ en mede mogelijk gemaakt door klantbeoordeling webwinkel