Home > Sponsored > Is uw huis geschikt voor een warmtepomp?

Is uw huis geschikt voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is steeds hipper, maar wat is het nou precies? Een warmtepompis een alternatief voor een cv-ketel waarbij je energie haalt uit natuurlijke bronnen en zo je huis kan verwarmen. Een warmtepomp kan bijvoorbeeld warmte halen uit de buitenlucht. Dit betekent dus ook dat je minder gas gebruikt wat dus vele malen beter is voor het milieú. Naast een normale warmtepomp heb je ook een hybride warmtepomp. Hierbij kan de warmtepomp overspringen op de geïntegreerde cv-ketel.

 

Geschiktheid warmtepomp

Niet elk huis is jammer genoeg geschikt voor een warmtepomp. Er zijn diverse factoren die van invloed zijn of jij een warmtepomp kan nemen of niet. Je kan online een check doen om te zien of uw huis hierbinnen valt. Hierbij houden zij rekening met bijvoorbeeld het bouwjaar van het huis, in hoeverre het huis geïsoleerd is en het verwarmingssysteem.

 

Voordelen van een warmtepomp

Het grootste voordeel van een warmtepomp is toch wel dat je bespaart op je energie. Dit betekent dus dat je duurzaam bezig bent als je een warmtepomp hebt. Je vermindert het gebruik van gas bij zowel een normale warmtepomp als bij een hybride warmtepomp.

 

Naast de besparing op je energie, wordt je huis meer waard. Je huis veranderd dus van energielabel wat komt doordat je minder energie verbruikt dan een HR-ketel.

 

Wil jij nou ook de mogelijkheden bekijken voor het nemen van een warmtepomp? Neem dan eens een kijkje op de website van Engie-Energie.