Home > Internet aanbieders

Internet aanbieders

Voordat je een abonnement afsluit wil je eerst weten welke internet aanbieders er zijn en wat ze vragen als het om de prijs gaat. Dit zijn logische vragen, maar het is ook goed om te weten hoe het met eventuele storingen zit en hoe de providers hier mee omgaan.

Beste internet aanbieders

Door de website van de Consumentenbond te raadplegen kun je zien welke internetprovider wordt gezien als de beste aanbieder. Ze geven overigens ook aan welke provider het best is als het gaat om het aanbieden van internet + bellen en internet + bellen + digitale tv. Dit laatste doen ze niet zonder reden. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een zogenaamd alles in 3 of een alles-in-één pakket.

De Consumentenbond kijkt naar het aantal storingen bij de internet aanbieders. Dit is natuurlijk een belangrijk gegeven, want je wilt waarschijnlijk het liefst een internet aanbieder kiezen waar je te maken hebt met weinig storingen. Telfort en KPN hadden volgens de Consumentenbond in 2013 de meeste storingen. Bij Solcon en ZeelandNet waren de minste storingen.

De Consumentenbond keek ook naar hoe men om ging met storingen. Caiway scoorde hier bijzonder slecht en voor hen is er dus werk aan de winkel. Solcon heeft de minste storingen en gaat volgens de Consumentenbond ook het best om met storingen. Ook XS4ALL als internet aanbieder scoorde op dit vlak een ruime voldoende en eindigde achter Solcon.

Overigens gaat het als we het over de storingen hebben niet om storingen die dagenlang duren bij de internet aanbieders. Het zijn storingen van enkele uren. Als je niet vaak achter de computer zit of internet nodig hebt, kun je er voor kiezen om voor een goedkopere internet aanbieder te gaan die wat storingen aan gaat iets slechter scoort maar dus wel goedkoper is. Zo ben je wellicht iets goedkoper uit bij een andere internet aanbieder.

Internet aanbieders