Home > Goedkoop internet

Goedkoop internet

Goedkoop internet

Het liefst wil je zo goedkoop mogelijk internetten. Toch heeft ook goedkoop internet een prijs. Door aanbieders met elkaar te vergelijken zie je direct welke aanbieder het goedkoopst is en welke je dus moet kiezen als je op zoek bent naar goedkoop internet.

Je kunt wat internetaanbieders betreft niet iedere leverancier kiezen en veel huishoudens in Nederland kunnen ook nog geen gebruik maken van glasvezel. Als het om glasvezel gaat zijn er op dit moment namelijk een beperkt aantal steden en dorpen waar je een glasvezelabonnement kunt afsluiten. Om te weten of je zo’n abonnement kunt afsluiten, kun je een postcodecheck doen. Door een postcodecheck te doen weet je of een telecomaanbieder bij jou in de buurt glasvezel kan aanleveren.

Alles-in-één goedkoop internet

Tegenwoordig kun je ook kiezen voor zogenoemde alles-in-één pakketten. Je kunt voor een alles-in-één pakket kiezen als je naast internet ook een telefonie- en televisieabonnement hebt. Door een alles-in-één abonnement af te sluiten ben je in de meeste gevallen veel goedkoper uit, dan wanneer je bij drie verschillende aanbieders een abonnement afsluit als het gaat om telefonie, internet en televisie.

Internetsnelheid

De snelheid van het internet is bepalend bij het hoogte van het tarief dat je maandelijks moet betalen. Hoe lager de internetsnelheid, hoe goedkoper je meestal uit bent. Als je internet louter nodig hebt voor het checken van je mail en het bekijken van een aantal foto’s of pdf-bestanden, kun je overwegen om te kiezen voor een internetabonnement met een lage internetsnelheid. Dan kun je goedkoop internet afsluiten.

Download je veel muziek, software of films, dan zul je behoefte hebben aan een abonnement waarbij je snel kunt internetten. Denk hierbij aan 40 tot 80 mb per seconde. Voor de meeste mensen volstaat 8 mb per seconde wanneer ze alleen Facebooken, internetbankieren en hun mail checken of het nieuws lezen.