Home > UPC > Fusie tussen Ziggo en UPC?

Fusie tussen Ziggo en UPC?

Fusie tussen Ziggo en UPC?

Wat heeft de mogelijke fusie tussen Ziggo en UPC voor de alles in een gebruikers? Gaat de fusie door? Wat staat u als klant te wachten?

fusie tussen Ziggo en UPC

Waarschijnlijk vrij weinig huidige alles in een abonnementen worden gewoon overgenomen door een van de partijen. Het is nog niet eens bekend of het bedrijf een naam krijgt of onder 2 namen verder gaat. Wel is duidelijk dat er goede onderhandelingen zijn tussen beide alles in een providers.

Gebeuren dit soort fusies wel eens vaker? Eigenlijk op deze schaal niet. Casema is Ziggo geworden in het verleden dat was een hele grote stap. Dit heeft in het begin wel voor wat problemen gezorgd maar hierna is het toch wel een van de aller beste aanbieders van Nederland geworden. Zeker met het Ziggo alles in een pakket.

Al mocht de fusie doorgaan is dit een van de grootste aller tijden. Ons vermoeden is ook dat na de fusie de prijzen van de alles in een abonnementen flink gaan zakken om de overige alles in een aanbieders het zeer moeilijk te gaan maken.

En uit de onderstaande cijfers zal 1/3 van de bevolking ook dus daadwerkelijk klant worden van de grootste aanbieder van Nederland!

  UPC Ziggo
Aantal potentiële klanten 2,8 mil. 4,2 mil.
Totaal klanten 1,7 mil. 2,8 mil.
Aantal internetklanten                1,0 mil. 1,9 mil.
Aantal klanten met digitale tv 1,1 mil. 2,3 mil.
Aantal telefonieklanten             976.000 1,6 mil.
Omzet 955,6 miljoen euro (2012) 1,6 miljard euro (2013)

 

De bovengenoemde getallen vertellen niet zoveel maar als je kunt voorstellen dat er in Nederland 90% van het land een kabel is aangesloten (met uitzondering van Zeeland) dat het om grote veranderingen gaan binnen de Nederlandse infrastructuur.

Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen volg ons dan ook op Twitter of Facebook en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.