Home > Geen categorie > De webmail, wat is het en waarom is het zo handig?

De webmail, wat is het en waarom is het zo handig?

 

Webmail is een algemene naam voor een webapplicatie, deze webapplicatie zorgt ervoor dat je je eigen mail kan openen via internet. Aangezien de webmail een website is, kan je overal en wanneer je wilt je mail openen. Of je nou op je werk bent, op een verre vakantiebestemming of onderweg in de trein. Deze mail staat op het zogenaamde mailserver, programma’s zoals Outlook staan op het mailprogramma van je computer.

 

De voordelen van webmail

Bij het crashen van je harde schijf kan je al je mails en je contacten kwijtraken. Het grote voordeel van de webmail is dat je berichten en contacten niet kwijt kan raken, het staat namelijk opgeslagen op internet. De webmail regelt zelf haar back-ups. Dit hoef jij zelf niet meer te doen. Berichten en mails gaan via het internet, ze komen dus niet je computer binnen, dit zorgt voor minder virussen. Het uitwisselen van gegevens wordt gemakkelijker. Bijvoorbeeld bij het aanschaffen van een nieuwe computer, je hoeft nu niet meer al je gegevens over te zetten, alle informatie staat online. De webmail synchroniseert automatisch. Dit is erg gemakkelijk wanneer je de mail op je computer, telefoon of iPad opent.

 

Veiligheid webmail

De webmail is zeker veilig. Wel is het van belang dat je je webmail goed afsluit. Sommige computers en toestellen vragen of ze het wachtwoord mogen behouden/opslaan. Zorg er daarom voor dat je bij een andere computer of toestel dit nooit aanvinkt, anders kan een andere gebruiker in jouw mail komen. Na het gebruik van je webmail moet je goed uitloggen, daarna moet je de webbrowser die je hebt gebruikt ook afsluiten door op het kruisje rechts bovenin je scherm te drukken.

 

Diverse webmails

Je kan altijd kijken naar welke webmail het beste bij jou past, vergelijk de mogelijkheden en verdiep je in de diverse tips die worden gegeven over de verschillende webmails.

Onderstaand verschillende webmails die je kan vergelijken:

 

  • KPN webmail
  • Ziggo webmail
  • UPC webmail
  • Telfort webmail
  • Chello webmail