Home > Geen categorie > CES 2015 zonder Apple

CES 2015 zonder Apple

Deze week staat in het teken van de CES 2015 in Las Vegas. Het is een jaarlijks terugkerende beurs en het is de eerste en grootste consumenten elektronica beurs van de hele wereld. Vrijwel alle toonaangevende technologiebedrijven zijn aanwezig op de CES maar er ontbreekt jaarlijks één toonaangevend bedrijf en misschien wel de toonaangevende op dit moment in de hele wereld, namelijk Apple Inc.

CES mag dan wel de belangrijkste techbeurs van het jaar zijn maar Apple Inc. is er niet aanwezig om producten te presenteren. Een onlangs verschenen rapport meld de exacte reden waarom Apple Inc. niet aanwezig is op de belangrijkste techbeurs van het jaar. De reden luidt als volgt; “Apple heeft kerstmis dit jaar gewonnen”. Hiermee duidt het rapport natuurlijk op de geweldige prestatie die Apple Inc. heeft geleverd met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Uit het rapport van bank USB is op te maken dat Apple het laatste kwartaal van 2014 ruim 69 miljoen iPhones aan de man heeft gebracht, dit is maar liefst 4 miljoen exemplaren meer dan de analisten op Wall Street voorspeld hadden.

China het belangrijkste afzetkanaal voor iPhone 6
Voor Apple was het laatste kwartaal van 2014 hun belangrijkste afzetmarkt China. In het land wordt nu ongeveer 35 procent van de iPhones verkocht, een aandeel wat nog steeds stijgende is. De Verenigde Staten neemt ongeveer een kwart van de totale verkochte iPhones op zich, een aandeel wat juist gedaald is. Ondanks dat Apple zelf niet aanwezig is op de CES 2015 domineert het Amerikaanse bedrijf wederom het nieuws rondom de beurs. Dit keer met de Apple Watch.

De Apple Watch is gelijktijdig met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gepresenteerd maar de nieuwe gadget is nog steeds niet verkrijgbaar. Destijds gaf Apple topman Tim Cook aan dat de Apple Watch begin 2015 verkrijgbaar zal gaan worden in de eerste landen. Op de CES 2015 is de Apple Watch zelf niet te zien maar er zijn wel veel accessoires te zien voor het slimme horloge en iedereen die rond loopt over de beurs heeft het maar over één ding en dat is wanneer komt de Apple Watch uit en kunnen we de gadget kopen.