Home > Geen categorie > Apple Pay op komst naar Nederland’

Apple Pay op komst naar Nederland’

Het nieuwe mobiele betalingssysteem Apple Pay van de Amerikaanse technologie gigant is op weg naar Nederland, althans als we ING moeten geloven. De bank meldt op een website pagina dat klanten van de bank met Apple Pay kunnen betalen. Klanten van ING kunnen er dus vrijwel zeker van zijn dat de bank Apple Pay zal ondersteunen als de dienst binnenkort naar Nederland komt. ING is de eerste Nederlandse bank die een vermelding op de website heeft staan waarbij Apple Pay vermeld staat. Het is eigenlijk nog wel opmerkelijk dat ING nu al haar klanten laat zien dat ze Apple Pay kunnen gebruiken want de dienst is in Nederland nog niet beschikbaar en het is nog maar de vraag wanneer Apple pay in Nederland uitgerold gaat worden. \

Apple heeft Apple Pay gelanceerd tijdens de presentatie van iPhone 6 en iPhone  6plus. Deze twee nieuwe smartphones ondersteunen Apple Pay. De nieuwe functie zorgt ervoor dat gebruikers van bijvoorbeeld de iPhone 6 Plus contactloos kunnen betalen in winkels. Betaalpassen en creditcards moeten gekoppeld worden aan Apple Pay en zodoende kan er makkelijk contactloos betaald worden bij de betaalautomaat. Apple Pay werkt veel sneller en efficiënter dan welke vorm van betalen dan ook. Een pincode is niet meer noodzakelijk want met slechts je vingerafdruk kun je straks met Apple Pay je betalingen verrichten. Apple Pay wordt niet door alle iPhone generaties ondersteund. Vanaf iPhone 5s wordt straks Apple Pay ondersteund. Ook met de Apple Watch kun je straks contactloos betalen.

Apple Pay kan in Nederland al wel gebruikt worden, maar dan moet je in het bezit zijn van een Amerikaanse creditcard. In de Verenigde Staten is namelijk Apple Pay al in oktober uitgerold en het is een groot succes. Steeds meer bedrijven en banken melden zich bij Apple om zich aan te sluiten bij de nieuwe contactloze betaalmogelijkheid. In Nederland wachten we met smart op de komst van Apple Pay maar het Amerikaanse bedrijf heeft nog geen datum gegeven wanneer de mobiele betaaldienst beschikbaar komt in Europa, laat staan in Nederland.

Creditcardmaatschappij VISA heeft al in een eerder stadium laten weten dat het Apple Pay zal ondersteunen wanneer de mobiele betaaldienst ook beschikbaar komt in Nederland.