Home > Geen categorie > Apple boekt wederom recordomzet in 2015

Apple boekt wederom recordomzet in 2015

Gisteravond heeft Apple de cijfers van het vierde kwartaal gepresenteerd. Het fiscale jaar is hiermee afgesloten voor Apple. Apple heeft wederom het voorgaande jaar verbeterd. De omzet over 2015 eindigde in 234 miljard dollar. Dat is 28 procent meer dan in 2014. De totale winst voor Apple in 2015 kwam uit op 11,1 miljard dollar.

iPhones
De iPhone blijft het beste product voor Apple. Het afgelopen kwartaal werden 48 miljoen iPhones verscheept. Dit is meer dan analisten verwacht hadden. De groei is voornamelijk te wijten aan de Chinese markt. Apple verwacht voor het komende kwartaal meer iPhones te verkopen dan ooit. Een recordomzet afkomstig van de iPhone verkopen wordt verwacht. De iPhone 6S en 6S Plus moeten ervoor zorgen dat de recordomzet van de 74,5 miljoen vorig jaar verbeterd wordt.

Andere Apple producten
De iPad doet het niet zo goed. Sinds 2011 is het nog niet eerder voorgekomen dat er in een kwartaal minder dan 10 miljoen iPads verkocht werden. Hetzelfde kwartaal vorig jaar werden er nog 14 miljoen verkocht. Er werden in het laatste kwartaal van 2015 meer Mac’s dan ooit verkocht; 5,7 miljoen stuks. Dit leidde tot een omzetstijging van 22 procent. Apple heeft het aandeel van de Apple Watch in de omzet niet bekend gemaakt.

Bron